18 Ekim 2020 Pazar

Spaghetti Kabak Tarifi

 

Spaghetti Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet spaghetti kabak (Kabak cinsinin adi)
  • 250g tavuk (Dilim şeklinde doğranmış)
  • 1 adet sakız kabak (Yeşil)
  • 1 paket yemek krema sosu
  • 1 kaşık köri
  • 1 kaşık zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Üzerini kapatacak şekilde rendelenmiş peynir

Spaghetti Kabak Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak spaghetti kabağını yıkayıp, ya 6 dk mikrodalgaya yada 15 dk fırına veriniz. Böylece yumuşadığı için daha kolay kesilicek.
  2. Fırından aldıktan sonra ikiye ayırınız, çekirdeklerini çıkarınız ve tekrar 60 dk 180 derece de pişiriniz.
  3. O esnada içini hazırlayabilirsiniz. Aslında içine makarna için yaptığınız her harç olur. Ben körili tavuk yapmak istedim.
  4. Bunun için ilk olarak tavukları pişene kadar kızartınız, piştikten sonra doğradığınız sakız kabak dilimlerini ekleyip onu da bi yaklaşık 10 dk kızartınız. Şimdi köri, zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyip karıştırınız.
  5. En son kremayı ekleyip bi 5 dk sonra ocaktan alınız.
  6. Fırındaki kabağı piştikten sonra çıkarınız, hazırladığınız harcı üstüne yerleştirip, üstüne rendelenmiş peynirinizi koyup tekrar bi 10 dk fırına veriniz. Sadece peynirin erimesini sağlamak için. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder