Spaghetti Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet spaghetti kabak (Kabak cinsinin adi)
- 250g tavuk (Dilim şeklinde doğranmış)
- 1 adet sakız kabak (Yeşil)
- 1 paket yemek krema sosu
- 1 kaşık köri
- 1 kaşık zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- Üzerini kapatacak şekilde rendelenmiş peynir
Spaghetti Kabak Tarifi Yapılışı
- İlk olarak spaghetti kabağını yıkayıp, ya 6 dk mikrodalgaya yada 15 dk fırına veriniz. Böylece yumuşadığı için daha kolay kesilicek.
- Fırından aldıktan sonra ikiye ayırınız, çekirdeklerini çıkarınız ve tekrar 60 dk 180 derece de pişiriniz.
- O esnada içini hazırlayabilirsiniz. Aslında içine makarna için yaptığınız her harç olur. Ben körili tavuk yapmak istedim.
- Bunun için ilk olarak tavukları pişene kadar kızartınız, piştikten sonra doğradığınız sakız kabak dilimlerini ekleyip onu da bi yaklaşık 10 dk kızartınız. Şimdi köri, zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyip karıştırınız.
- En son kremayı ekleyip bi 5 dk sonra ocaktan alınız.
- Fırındaki kabağı piştikten sonra çıkarınız, hazırladığınız harcı üstüne yerleştirip, üstüne rendelenmiş peynirinizi koyup tekrar bi 10 dk fırına veriniz. Sadece peynirin erimesini sağlamak için. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder