23 Ekim 2020 Cuma

Fishcake Tarifi

 

Fishcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram çiğ kalamar
  • 200 gram dil balığı (kılçıkları temizlenmiş)
  • 50 gram çiğ karides
  • Yarım soğan
  • 1 diş soyulmuş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 30 gram mısır nişastası
  • 30 gram un (1 çay bardağından 2 parmak eksik)
  • 1 adet yumurta beyazı

Fishcake Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun.
  • Karides ve kalamarları temizlenmiş olarak alın. Aynı şekilde dil balığında da kılçık kalmamasına özen gösterin.
  • Tüm malzemeleri robottan geçirin.
  • Teflon tavaya bir miktar zeytinyağı ekleyerek ısıtın.
  • Robotta parçalanan harcı bir tabağa alın ve elinizle yuvarlayarak köfte şekli verin.
  • Hazırladığınız köfteleri zeytinyağında önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  • Fishcake'leri limon dilimi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fishcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
  • Teflon yerine wok tava da kullanabilirsiniz.
  • Köfteleri kızarttıktan sonra, kağıt havluda bekleterek fazla yağını almayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder