Fishcake Tarifi İçin Malzemeler
- 50 gram çiğ kalamar
- 200 gram dil balığı (kılçıkları temizlenmiş)
- 50 gram çiğ karides
- Yarım soğan
- 1 diş soyulmuş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- 30 gram mısır nişastası
- 30 gram un (1 çay bardağından 2 parmak eksik)
- 1 adet yumurta beyazı
Fishcake Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun.
- Karides ve kalamarları temizlenmiş olarak alın. Aynı şekilde dil balığında da kılçık kalmamasına özen gösterin.
- Tüm malzemeleri robottan geçirin.
- Teflon tavaya bir miktar zeytinyağı ekleyerek ısıtın.
- Robotta parçalanan harcı bir tabağa alın ve elinizle yuvarlayarak köfte şekli verin.
- Hazırladığınız köfteleri zeytinyağında önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
- Fishcake'leri limon dilimi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fishcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
- Teflon yerine wok tava da kullanabilirsiniz.
- Köfteleri kızarttıktan sonra, kağıt havluda bekleterek fazla yağını almayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder