23 Ekim 2020 Cuma

Mandu (Kore Mantısı) Tarifi

 

Mandu (Kore Mantısı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • Göz kararına göre ılık su

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı susam yağı ya da sıvı yağ
  • 1/2 demet yeşil soğan
  • 1 adet tofu
  • 2 adet pırasa (ince doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mandu (Kore Mantısı) Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Un, ılık su ve yumurtayı bir kabın içine alın. Tüm malzemeleri yoğurun.
  • Hamur yumuşak bir kıvama geldiğinde üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlendirme işleminin ardından, hamuru 4 parçaya ayırın.
  • Hamuru oklava yardımıyla açın ve bardak ağzıyla yuvarlak olarak kesin.
  • İç harcı için; Kuru soğan, yeşil soğan ve pırasayı ince ince doğrayın.
  • Doğradığınız sebzelerin üzerine tofu, susam yağı, kıyma, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız iç harcı, yuvarlak biçimde kesilen hamurun ortasına yerleştirin.
  • Ardından hamurları yarım ay olacak şekilde kapatın.
  • Büzgü görünümü için hamuru sıkıştırabilir, ardından iki ucunu yuvarlak olacak şekilde birleştirebilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamurları, kızgın yağda kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mandu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun kabarması için dinlendirme işlemini mutlaka uygulayın.
  • İç harcında mantar, soya sosu ve zencefil de kullanabilirsiniz.
  • Pişirdiğiniz manduları kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzebilirsiniz.
  • Manduları yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder