6 Ekim 2020 Salı

Fındıklı Bardak Tatlısı Tarifi

 

Fındıklı Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kullanılan su bardağı 200 ml

  • 1 lt. süt ( 5 su bardağı )
  • 120 gram un ( 1 su bardağı )
  • 170 gram şeker ( 1 su bardağından bir parmak eksik )
  • 30 gram mısır nişastası ( 1/4 (çeyrek) su bardağı )
  • 15 gram ( 1 yemek kaşığı ) soğuk tereyağı
  • Yarım paket vanilya
  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi ( isteğe bağlı )

Kenarlarını için :

  • 1 çay bardağı doğranmış fındık

Üstü için :

  • 40 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Fındıklı Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Muhallebiyi hazırlamak için ilk önce hindistan cevizi ve tereyağı dışındaki tüm malzemeyi orta boy tencereye alın ve ocağın altını açın.
  2. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
  3. Göz göz olmaya başladıktan sonra 3-4 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
  4. Hindistan cevizi ve tereyağını ilave edip mikserle karıştırın.
  5. Kullanacağınız bardak veya fincanları sudan geçirin. ( uzun bardak kullanmamaya çalışın. Aksi taktirde tatlıları çıkarmak zor olabilir. )
  6. Muhallebiyi sıcakken ıslattığınız bardaklara dökün.
  7. Tezgaha 1 kaç kez vurarak iyice yerleşmesini sağlayın.
  8. Tatlılar oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletin. İyice soğuduğundan emin olduktan sonra dolaptan çıkarın.
  9. Bardakların iç kısmından bambu şiş veya kürdanla geçip ters çevirerek bardaktan çıkarın ve silindirin 2 veya 3 parçaya kesin.
  10. Kestiğiniz parçaların kenarlarını fındık kırıklarının bulayın ve servis tabağına yerleştirin.
  11. Bitter çikolatayı benmari olarak eritin. ( sütlü çikolata kullanacaksanız, bal kullanmanıza gerek yok. )
  12. İçine tereyağı ve bal ekleyip karıştırın.
  13. Son olarak hazırladığınız sosu tatlıların üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder