Fındıklı Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kullanılan su bardağı 200 ml
- 1 lt. süt ( 5 su bardağı )
- 120 gram un ( 1 su bardağı )
- 170 gram şeker ( 1 su bardağından bir parmak eksik )
- 30 gram mısır nişastası ( 1/4 (çeyrek) su bardağı )
- 15 gram ( 1 yemek kaşığı ) soğuk tereyağı
- Yarım paket vanilya
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi ( isteğe bağlı )
Kenarlarını için :
- 1 çay bardağı doğranmış fındık
Üstü için :
- 40 gram bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Fındıklı Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Muhallebiyi hazırlamak için ilk önce hindistan cevizi ve tereyağı dışındaki tüm malzemeyi orta boy tencereye alın ve ocağın altını açın.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Göz göz olmaya başladıktan sonra 3-4 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
- Hindistan cevizi ve tereyağını ilave edip mikserle karıştırın.
- Kullanacağınız bardak veya fincanları sudan geçirin. ( uzun bardak kullanmamaya çalışın. Aksi taktirde tatlıları çıkarmak zor olabilir. )
- Muhallebiyi sıcakken ıslattığınız bardaklara dökün.
- Tezgaha 1 kaç kez vurarak iyice yerleşmesini sağlayın.
- Tatlılar oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletin. İyice soğuduğundan emin olduktan sonra dolaptan çıkarın.
- Bardakların iç kısmından bambu şiş veya kürdanla geçip ters çevirerek bardaktan çıkarın ve silindirin 2 veya 3 parçaya kesin.
- Kestiğiniz parçaların kenarlarını fındık kırıklarının bulayın ve servis tabağına yerleştirin.
- Bitter çikolatayı benmari olarak eritin. ( sütlü çikolata kullanacaksanız, bal kullanmanıza gerek yok. )
- İçine tereyağı ve bal ekleyip karıştırın.
- Son olarak hazırladığınız sosu tatlıların üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder