Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 2 yumurta ( 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (Veya margarin)
- Aldığı kadar un 3-4 bardak
Üzeri İçin
- Ayrılan yumurta sarısı
- Fındık kırığı (İsteğe bağlı)
Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklemesi yapılarak yoğurulur.
- Un miktarı kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
- Hamur eşit 16 parçaya ayrılır yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ve isteğe bağlı biraz fındık serpiştirilir.
- Eğer yumurta kokusu size baskın geliyorsa içine çay kaşığının ucuyla vanilya ekleyerek sürebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmamış fansız ayarda 170 derecelik fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir.
Afiyetle ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder