11 Ekim 2020 Pazar

Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi

 

Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 2 yumurta ( 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (Veya margarin)
  • Aldığı kadar un 3-4 bardak

Üzeri İçin

  • Ayrılan yumurta sarısı
  • Fındık kırığı (İsteğe bağlı)

Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklemesi yapılarak yoğurulur.
  2. Un miktarı kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
  3. Hamur eşit 16 parçaya ayrılır yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ve isteğe bağlı biraz fındık serpiştirilir.
  5. Eğer yumurta kokusu size baskın geliyorsa içine çay kaşığının ucuyla vanilya ekleyerek sürebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmamış fansız ayarda 170 derecelik fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir.

Afiyetle ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder