Havuçlu Cevizli Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy havuç
- 1 tekli paket sade pötibör bisküvi
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1tatlı kaşığı tereyağı
- 1 Türk kahve fincanı süt
- 1 su bardağı su (Havucu pişirirken )
Muhallebisi İçin
- Yarım kilo süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzerine Süslemek İçin
- 1 sade poşet krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Havuçlu Cevizli Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı
- Havuçları yıkayalım soyalım rendeleyelim tavaya koyalım üzerine tereyağı şekeri ekleyelim 2-3 dakika kavuralım.
- Sonra suyu ekleyelim karıştıralım kısık ateşte su çekene kadar pişirelim soğuması bir kaba alalım bisküvileri elimizle kıralım soğuyan havucun üzerine dökelim cevizi sütü tarçını da ilave edip karıştıralım.
- Su ile ıslatılmış cam kaba havuçlu bisküvili karışımı elimizle bastırarak döşeyelim sonra mikser kabında tereyağı vanilya hariç hepsini tel çırpıcı ile iyice çırpalım.
- Sonra tencereye alalım koyu kıvamda pişirelim tekrar mikser kabına alalım tereyağı vanilyayı ilave edip çırpalım.
- Sonra muhallebiyi havuçlu karışımın üzerine parça parça dökelim sonra kaşıkla düzeltelim buzdolabına koyalım biraz soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta krem şanti ile sütü çırpalım sonra soğuyan tatlımızın üzerine şanti pasta pompasına koyarak süsler yapalım.
- Üzerine tarçın ceviz ile süsleyelim 1 saat buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder