11 Ekim 2020 Pazar

Havuçlu Cevizli Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy havuç
  • 1 tekli paket sade pötibör bisküvi
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 Türk kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı su (Havucu pişirirken )

Muhallebisi İçin

  • Yarım kilo süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Üzerine Süslemek İçin

  • 1 sade poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Havuçlu Cevizli Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı


  1. Havuçları yıkayalım soyalım rendeleyelim tavaya koyalım üzerine tereyağı şekeri ekleyelim 2-3 dakika kavuralım.
  2. Sonra suyu ekleyelim karıştıralım kısık ateşte su çekene kadar pişirelim soğuması bir kaba alalım bisküvileri elimizle kıralım soğuyan havucun üzerine dökelim cevizi sütü tarçını da ilave edip karıştıralım.
  3. Su ile ıslatılmış cam kaba havuçlu bisküvili karışımı elimizle bastırarak döşeyelim sonra mikser kabında tereyağı vanilya hariç hepsini tel çırpıcı ile iyice çırpalım.
  4. Sonra tencereye alalım koyu kıvamda pişirelim tekrar mikser kabına alalım tereyağı vanilyayı ilave edip çırpalım.
  5. Sonra muhallebiyi havuçlu karışımın üzerine parça parça dökelim sonra kaşıkla düzeltelim buzdolabına koyalım biraz soğumaya bırakalım.
  6. Diğer tarafta krem şanti ile sütü çırpalım sonra soğuyan tatlımızın üzerine şanti pasta pompasına koyarak süsler yapalım.
  7. Üzerine tarçın ceviz ile süsleyelim 1 saat buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder