Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yarım yağlı süt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı bal (Yarısı muhallebi için, yarısı sos için)
- 1 avuç frambuaz
- 1 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Frambuazlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
- İrmikli muhallebi için bir sos tenceresinde süt ve irmiği kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan alın ve soğuduktan sonra içine balı ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
- Frambuaz sos için, bir sos tenceresinde frambuaz, su ve nişastayı pişirin. Soğuduktan sonra balı ekleyin.
- Frambuaz sosu irmikli muhallebinin üzerine dökün ve hazır!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder