21 Ekim 2020 Çarşamba

Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi

 

Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı bal (Yarısı muhallebi için, yarısı sos için)
  • 1 avuç frambuaz
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Frambuazlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • İrmikli muhallebi için bir sos tenceresinde süt ve irmiği kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alın ve soğuduktan sonra içine balı ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
  • Frambuaz sos için, bir sos tenceresinde frambuaz, su ve nişastayı pişirin. Soğuduktan sonra balı ekleyin.
  • Frambuaz sosu irmikli muhallebinin üzerine dökün ve hazır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder