Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy karnıbahar
- 250 gr kıyma
- Sıvı yağ
- Maydanoz
- Büyük bir soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- Limon suyu
- Yarım çay bardağı süt
Beşamel Sos İçin
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi Yapılışı
- Karnıbaharı çiçeklerinden ayıralım yıkayalım haşlayacağımız tencereye alın.
- Üzerini çok fazla geçmesin suyu, haşlama suyuna yarım çay bardağı süt ve birkaç damla limon koyun karnabaharın kokusu gidecek böylelikle 3- 10 dakika kadar haşlandıktan sonra süzün.
- Yağladığınız fırın kabınıza haşlanmış karnabaharı yerleştirin.
- Tavada kıymayı ve iri doğranmış soğanı sıvı yağ ile kavurun daha sonra salça ve domates sosunu ekleyin tuz, karabiber ve maydanozu en son ekleyin.
- Kavurduğumuz kıymayı karnıbahar üzerine eşit dağıtın.
- Beşamel sos için küçük bir tencereye yağlarımızı koyalım hafif erimeye başlayınca unu ekleyelim kokusu gelinceye kadar kavuralım.
- Sütü ekleyelim yavaşca karıştırmaya devam edelim, fokurdamaya başladıktan 3-4 dakika sonra ocağı kapatın. Sıcak sıcak karnıbaharın üzerine eşit şekilde gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 8 dakika pişirin daha sonra kaşarı ekleyin tekrar fırına verin kaşar eriyinceye kadar kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder