8 Ekim 2020 Perşembe

Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy karnıbahar
  • 250 gr kıyma
  • Sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Büyük bir soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • Limon suyu
  • Yarım çay bardağı süt

Beşamel Sos İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un

Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi Yapılışı

  1. Karnıbaharı çiçeklerinden ayıralım yıkayalım haşlayacağımız tencereye alın.
  2. Üzerini çok fazla geçmesin suyu, haşlama suyuna yarım çay bardağı süt ve birkaç damla limon koyun karnabaharın kokusu gidecek böylelikle 3- 10 dakika kadar haşlandıktan sonra süzün.
  3. Yağladığınız fırın kabınıza haşlanmış karnabaharı yerleştirin.
  4. Tavada kıymayı ve iri doğranmış soğanı sıvı yağ ile kavurun daha sonra salça ve domates sosunu ekleyin tuz, karabiber ve maydanozu en son ekleyin.
  5. Kavurduğumuz kıymayı karnıbahar üzerine eşit dağıtın.
  6. Beşamel sos için küçük bir tencereye yağlarımızı koyalım hafif erimeye başlayınca unu ekleyelim kokusu gelinceye kadar kavuralım.
  7. Sütü ekleyelim yavaşca karıştırmaya devam edelim, fokurdamaya başladıktan 3-4 dakika sonra ocağı kapatın. Sıcak sıcak karnıbaharın üzerine eşit şekilde gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 8 dakika pişirin daha sonra kaşarı ekleyin tekrar fırına verin kaşar eriyinceye kadar kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder