8 Ekim 2020 Perşembe

Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğu rendesi (Beyaz kısımlarını rendelemeyin acı tat verir)isterseniz limon kabuğu rendesi de olur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • Kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2,5 bardak su
  • 2,5 bardak şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için:İlk olarak şerbeti hazırlayalım ki çabuk soğusun.
  2. Şekeri ve suyu bir tencereye ekleyin ve şeker suya karışıncaya kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  3. Kaynayan şerbete 3-4 damla limon sıkın, kaynadıktan 15 dk sonra kapatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Kek için:Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ardından içine yoğurt, sıvı yağ ve portakal rendesini ekleyip çırpın.
  5. İrmik, un, kabartma tozunu ekleyip karıştırın yağlanmış dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtmış olduğunuz fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
  6. Pişen keki fırından alın ilk sıcaklığı geçtikten sonra kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti dökün, şerbetini çektikten sonra dilimleyin ve revaniyi dinlenmeye bırakın,.
  7. 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun🤗😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder