Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi (Beyaz kısımlarını rendelemeyin acı tat verir)isterseniz limon kabuğu rendesi de olur
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- Kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2,5 bardak su
- 2,5 bardak şeker
- 3-4 damla limon suyu
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için:İlk olarak şerbeti hazırlayalım ki çabuk soğusun.
- Şekeri ve suyu bir tencereye ekleyin ve şeker suya karışıncaya kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayan şerbete 3-4 damla limon sıkın, kaynadıktan 15 dk sonra kapatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Kek için:Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ardından içine yoğurt, sıvı yağ ve portakal rendesini ekleyip çırpın.
- İrmik, un, kabartma tozunu ekleyip karıştırın yağlanmış dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtmış olduğunuz fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
- Pişen keki fırından alın ilk sıcaklığı geçtikten sonra kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti dökün, şerbetini çektikten sonra dilimleyin ve revaniyi dinlenmeye bırakın,.
- 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun🤗😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder