9 Ekim 2020 Cuma

Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram karnabahar
  • Yarım kilogram brokoli
  • 2 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye

Beşamel Sosu İçin;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su ardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin;

  • Kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar çiçeklerine ayrılır. Brokoli doğranır.
  2. Patatesler ince ince, havuçlar da küp küp doğranır.
  3. Buzlu bezelyeler de dahil, sebzeler kaynayan tuzlu suya atılıp yumuşayana kadar pişirilir. (Tamamen yumuşamasın ki dağılmasın.)
  4. Haşlanan sebzeler süzülüp, fırın kabına dökülür.
  5. Bir tencerede sıvı yağ ile un kavrulur. Unun rengi dönmemelidir.
  6. Süt eklenir ve kaynayana kadar pişirilir.
  7. Pişince biraz tuz ve karabiber atılır ve iyice katılaşmadan sebzelerin üzerine dökülür.
  8. Rendelenmiş kaşar peyniri de serpilip, ısıtılmış 170 derece fırında, kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirilir.

Not: Malzeme miktarlarını, siz fırın kabınızın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder