Fırında Kök Sebzeler Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet pancar
- 2-3 adet yer elması
- 1 adet siyah havuç
- 1 adet soğan
- 2 adet küçük turp
- 4-5 sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet limon
- Kekik
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Fırında Kök Sebzeler Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bütün sebzeleri bol suda yıkayın.
- Geniş bir leğenin içerisine su ve sirke ekleyin. Yıkadığınız sebzeleri bu suda 15 dakika bekletin.
- Bekletme işleminin ardından patateslerin kabuklarını soyun ve istediğiniz gibi doğrayın.
- Yer elmalarını tekrar suda yıkayın ve topraklı kısım kalmadığından emin olun.
- Eğer yer elmaları çok büyükse iki parçaya bölebilirsiniz.
- Turp ve havuçları uzun şeritler halinde kesin.
- Pancarları soymadan kullanın. Soğan ve sarımsakları da üzerine ekleyin.
- Karışıma baharat ve yağ dökerek harmanlayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve önceden ısıtılmış fırında kök sebzeleri 30 dakika pişirin.
- Kök sebzeleri sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Kök Sebze Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Pancarı pişirdikten sonra soymak daha kolay olacaktır.
- Sebzelere istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Fırını önceden ısıtarak sebzelerin eşit şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Aroma katmak için bir tutam zencefil tozu ilave edebilirsiniz.
- Pişirme işleminin sonlarında doğru ikiye böldüğünüz limonları da karışıma ekleyebilirsiniz.
- Fırında kök sebzeler, balık yemeklerinin yanına çok yakışmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder