22 Ekim 2020 Perşembe

Fırında Palamut Tarifi

 

Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir tane palamut (Sayısını arttırabilirsiniz)
  • 2 tane patates (Tüm ölçüler balık sayısına göre artabilir)
  • Zeytinyağı
  • Baharat
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Biberiye veya defne yaprağı
  • Domates
  • Balık sosu için (Marinesi için)
  • Soğanı rendeleyip suyunu bir kaseye alalım
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Biberiye veya defne yaprağı
  • Karabiber

Patatesi İçin

  • 2 tane patates
  • Baharat karışımı (Kekik illaki)
  • Zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı limon suyu

Fırında Palamut Tarifi Yapılışı

  1. Balık sosumuzu hazırlayalım rendelediğimiz soğanın suyunun içine diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  2. Sonrasında balığımızı güzelce temizleyip ortadan ikiye bölüyoruz.
  3. Aslında balık aldığımız yer benim yerime bunu yapmıştı.
  4. Ben iyice yıkadım kağıt havlu ile kuruladıktan sonra sosun içine alıp iyice bulayalım ve içinde yaklaşık yarım saat bekletelim.
  5. 3diğer yandan patatesleri kızartmalıktan biraz daha kalın doğrayıp tuzlu suda biraz kaynatalım içine tuz koymayı unutmayın dağılmasın.
  6. Patatesler az pisince alalım patates sosuna bulayalım.
  7. Sıra malzemeleri buluşturmaya geldi marine edilmiş balığımızı yağlı tepsimize koyalım arasına patatesleri ve domatesleri yerleştirelim.
  8. Üstüne biraz daha zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15-20 dakika kontrollü pişirelim

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder