Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- Bir tane palamut (Sayısını arttırabilirsiniz)
- 2 tane patates (Tüm ölçüler balık sayısına göre artabilir)
- Zeytinyağı
- Baharat
- Tuz
- Limon suyu
- Biberiye veya defne yaprağı
- Domates
- Balık sosu için (Marinesi için)
- Soğanı rendeleyip suyunu bir kaseye alalım
- Yarım limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Biberiye veya defne yaprağı
- Karabiber
Patatesi İçin
- 2 tane patates
- Baharat karışımı (Kekik illaki)
- Zeytinyağı
- Bir yemek kaşığı limon suyu
Fırında Palamut Tarifi Yapılışı
- Balık sosumuzu hazırlayalım rendelediğimiz soğanın suyunun içine diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında balığımızı güzelce temizleyip ortadan ikiye bölüyoruz.
- Aslında balık aldığımız yer benim yerime bunu yapmıştı.
- Ben iyice yıkadım kağıt havlu ile kuruladıktan sonra sosun içine alıp iyice bulayalım ve içinde yaklaşık yarım saat bekletelim.
- 3diğer yandan patatesleri kızartmalıktan biraz daha kalın doğrayıp tuzlu suda biraz kaynatalım içine tuz koymayı unutmayın dağılmasın.
- Patatesler az pisince alalım patates sosuna bulayalım.
- Sıra malzemeleri buluşturmaya geldi marine edilmiş balığımızı yağlı tepsimize koyalım arasına patatesleri ve domatesleri yerleştirelim.
- Üstüne biraz daha zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15-20 dakika kontrollü pişirelim
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder