11 Ekim 2020 Pazar

Fırında Pratik Mücver Tarifi

 

Fırında Pratik Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy sakız kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı biber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Fırında Pratik Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları rendeleyip suyunu sıkalım.
  2. Soğanı da aynı şekilde rendeleyip suyunu alalım.
  3. Geniş bir kapta kabak, soğan, yumurta, maydanoz, un, yağ ve baharatları güzelce karıştıralım.
  4. Dibinde su hiç olmaması gerekiyor.
  5. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. İki dolu kaşık karışımdan koyup hafif düzleyelim.
  6. Üzerlerine birer çay kaşığı zeytinyağı sürelim. (kızarmış tadı vermesi için)
  7. Önceden ısınmış 220 derece fırında güzelce kızarana kadar 20-25 dk pişirelim. Bu tarifte hem mücverler kızartmadığı için hafif oluyor hem de daha sağlıklı oluyor. Tadı da kızartılmıştan daha güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder