21 Ekim 2020 Çarşamba

Fırında Tavuk Baget ve Patates Tarifi

 

Fırında Tavuk Baget ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk baget
  • 4 adet patates
  • 2-3 diş sarımsak

Tavuğun marinesi için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Bir tutam kuru fesleğen
  • Bir tutam kekik
  • Bir tutam pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Sıvıyağ

Fırında Tavuk Baget ve Patates Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bagetlerin derilerini ocakta biraz tütsüleyelim ve yıkayıp sularını süzelim.
  2. Suyu süzülen bagetleri derin bir kaba alalım ve marine malzemelerinin hepsini ilave ederek güzelce karıştıralım.
  3. Streçleyip buzdolabına kaldıralım ve birkaç saat bekletelim.
  4. Pişirme kabına tavukları alalım ve marine kabında kalan sosa patatesleri koyup iyice karıştıralım.
  5. Fırın kabına tavukları ve patatesleri güzelce yerleştirelim aralarına ince dilimlenmiş sarımsakları atalım.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika tavukların üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder