Fırında Tavuk Baget ve Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet tavuk baget
- 4 adet patates
- 2-3 diş sarımsak
Tavuğun marinesi için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Bir tutam kuru fesleğen
- Bir tutam kekik
- Bir tutam pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Sıvıyağ
Fırında Tavuk Baget ve Patates Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bagetlerin derilerini ocakta biraz tütsüleyelim ve yıkayıp sularını süzelim.
- Suyu süzülen bagetleri derin bir kaba alalım ve marine malzemelerinin hepsini ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Streçleyip buzdolabına kaldıralım ve birkaç saat bekletelim.
- Pişirme kabına tavukları alalım ve marine kabında kalan sosa patatesleri koyup iyice karıştıralım.
- Fırın kabına tavukları ve patatesleri güzelce yerleştirelim aralarına ince dilimlenmiş sarımsakları atalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika tavukların üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder