21 Ekim 2020 Çarşamba

Peynirli Kabak Sandal Tarifi

 

Peynirli Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kabak
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 200 gram beyaz peynir( evde ne varsa)
  • 6-7 adet yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Peynirli Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yıkayıp eşit şekilde ortadan ikiye keselim ve bir kaşık yardımıyla içlerini fazla inceltmeden oyalım.
  2. Daha sonra yarım litre suda tuzunu atarak 5- 6 dk haşlayalım kontrollü bir şekilde haşlayalım ki kabaklar dağılmasın.
  3. Haşlanan kabakları süzüp soğuması için bekletelim.
  4. İç harcı için yeşil soğanları yıkayıp temizledikten sonra derin bi kabın içersine ince ince doğrayıp üzerine beyaz peynir ekleyip karıştıralım.
  5. Soğuyan kabakları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  6. Kabakların oyuk yerlerine peynirli iç harçtan koyalım .
  7. Onun üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim afiyetler olsun 🤗🧡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder