Peynirli Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy kabak
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 200 gram beyaz peynir( evde ne varsa)
- 6-7 adet yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Peynirli Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
- Kabakları yıkayıp eşit şekilde ortadan ikiye keselim ve bir kaşık yardımıyla içlerini fazla inceltmeden oyalım.
- Daha sonra yarım litre suda tuzunu atarak 5- 6 dk haşlayalım kontrollü bir şekilde haşlayalım ki kabaklar dağılmasın.
- Haşlanan kabakları süzüp soğuması için bekletelim.
- İç harcı için yeşil soğanları yıkayıp temizledikten sonra derin bi kabın içersine ince ince doğrayıp üzerine beyaz peynir ekleyip karıştıralım.
- Soğuyan kabakları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Kabakların oyuk yerlerine peynirli iç harçtan koyalım .
- Onun üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim afiyetler olsun 🤗🧡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder