Fırında Türlü Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı
- 2 adet patates
- 1 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 100 gr bezelye
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 bardak sıcak su
- 1/2 (yarım) sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Fırında Türlü Tarifi Yapılışı
- Hazırladığımız kuşbaşı etler ,1 adet soğan, küp şeklinde doğranarak düdüklüde 30 dk sotelenir.
- Sebzelerimiz küp şeklinde doğranır.
- Fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine doğradığımız domatesler eklenir .
- Daha sora sotelediğimiz eti de koyup harmanlıyoruz.
- Ben içine sarımsakta koydum.
- Sos malzemelerini karıştıralım, üzerlerine dökelim.
- 220 derece ısınmış fırına üstünü fırın kağıdıyla kapatarak 45- 50 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder