1 Ekim 2020 Perşembe

Fırında Türlü Tarifi

Fırında Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı
  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 100 gr bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 bardak sıcak su
  • 1/2 (yarım) sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Fırında Türlü Tarifi Yapılışı

  1. Hazırladığımız kuşbaşı etler ,1 adet soğan, küp şeklinde doğranarak düdüklüde 30 dk sotelenir.
  2. Sebzelerimiz küp şeklinde doğranır.
  3. Fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerine doğradığımız domatesler eklenir .
  5. Daha sora sotelediğimiz eti de koyup harmanlıyoruz.
  6. Ben içine sarımsakta koydum.
  7. Sos malzemelerini karıştıralım, üzerlerine dökelim.
  8. 220 derece ısınmış fırına üstünü fırın kağıdıyla kapatarak 45- 50 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder