2 Ekim 2020 Cuma

Gaziantep’in Ekşili Bamyası Tarifi

Gaziantep’in Ekşili Bamyası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket bamya (buzluktan çıkardım eğer buzlukta yoksa yarım kilo bamya yeterli olacaktır.)
  • 1 paket nohut
  • 3 -4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 250 -300 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi veya bir limonun suyu
Üzerine ;
  • Yağ ve nane

Gaziantep’in Ekşili Bamyası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuş başı etimizi tencereye koyup kavuruyoruz .
  2. Daha sonra kavrulan etimizin üzerine biraz sıvı yağ ekleyip doğradığımız soğanları atıyoruz.
  3. Soğanlar pembeleşince temizlenmiş bamyaları atıyoruz .
  4. Bamyayı biraz kavurup domatesimizi ve sarımsağımızı ekliyoruz ve yemeğimizin suyunu göz kararı ekliyoruz ve pişmiş nohutumuzu ekliyoruz.
  5. Bamyalar renk alıp hafif yumuşayınca bir yemek kaşığı sumak ekşimizi veya bir limonun suyunu ekliyoruz.
  6. Bamyamızın tadına bakıp suyu kıvam alınca ocaktan indiriyoruz.
  7. Üzerine yağ ve nane kavurup aktarıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder