Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi, fındık, ceviz, çikolata sosu desen vererek şekil yapabilirsiniz. (siz hangisini tercih ederseniz. sizin damak zevkinize göre uygun olanı kullanabilirsiniz)
Gelin Pastası Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri mikser ile şekeri eriyinceye kadar ve köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Unu da katalım bi 5 dakika yedirelim iyice un görünmez olana kadar.
- Vanilya ve kabartma tozunu da katalım çok karıştırmayalım.
- Dikdörtgen borcamın her kenarını köşesini yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derece ayarladığımız fırına koyalım.
- Kürdan yardımı veya çatal’la kekin pişip pişmediğini kontrol edelim.
- 2 su bardağı soğuk süt ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırıp kek tamamen soğuyunca kekin üzerine kürdan batıralım her tarafına ki kekin her tarafı ıslansın.
- Muhallebimizin yapımına geçelim. Krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştıralım bırakmadan ve ocağın altını açalım.
- Koyulaşana kadar ve göz göz kabarmaya başlayana kadar karıştıralım.
- Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde krem şantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım. Pürüzsüz bir hale gelene kadar.
- 3 dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim. Hafif ve çok lezzetli bi tatlı.
- Buzdolabında 2 3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Dilerseniz 1 gece bekletin daha güzel tası elde edeceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder