Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi İçin
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti (75gr)
Üzeri İçin
- Hindistan cevizi
- Fındık
- Ceviz
Gelin Pastası Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım.
- Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
- Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim.
- 170’c ayarladığımız fırına koyalım.
- 15-20 dakika içinde hazır olacaktır.
- Kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
- Süt ve şekeri karıştıralım kekimiz tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
- Muhallebimizi hazırlayalım, kremşanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağın altını açalım.
- Koyulaşana kadar karıştıralım. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde kremşantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım.
- Eğer biraz katı gelirse yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz 3 dakika karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
- Not : Üzeri için hangisini tercih ederseniz size bağlı.
Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder