22 Ekim 2020 Perşembe

Gelin Pastası Tarifi

 

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti (75gr)

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi
  • Fındık
  • Ceviz

Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  3. Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim.
  4. 170’c ayarladığımız fırına koyalım.
  5. 15-20 dakika içinde hazır olacaktır.
  6. Kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
  7. Süt ve şekeri karıştıralım kekimiz tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
  8. Muhallebimizi hazırlayalım, kremşanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağın altını açalım.
  9. Koyulaşana kadar karıştıralım. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
  10. Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde kremşantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım.
  11. Eğer biraz katı gelirse yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz 3 dakika karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
  12. Not : Üzeri için hangisini tercih ederseniz size bağlı.

Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder