Kugelhopf (Üzüm Ve Bademli Alman Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 ml süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 150 gram tuzsuz tereyağı
- Tereyağı (Kalıbı yağlamak için )
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 500 gram beyaz ekmek unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yumurta çırpılmış
- 90 gram kuru üzüm
- 60 gram beyaz doğranmış badem
- 7 tane beyaz bütün badem
Üzerine Serpmek İçin
- Pudra şekeri
Kugelhopf (Üzüm Ve Bademli Alman Ekmeği) Tarifi Yapılışı
- Sütü bir tencerede kaynatın.
- 5 yemek kaşığını bir kaseye alın ve ılınana kadar bekleyin.
- Tencerede kalan süte tereyağı ve sütü ekleyin ve eriyene kadar karıştırın Soğumaya bırakın.
- Kasedeki sütün üzerine kuru mayayı serpin ve mayayı iyice eritin.
- Un ve tuzu bir kaba eleyin ve erimiş mayayı, yumurtaları ve tenceredeki sütlü karışımı üzerine ekleyin.
- Hamur elastik ve yapışkan olana dek 5-7 dakika boyunca yoğurun.
- Nemli bir beze sarıp sıcak yerde 1-2 saat, hamur ikiye katlanana dek bekletin.
- Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve buzluğa koyun.
- Kuru üzümleri sıcak suya koyarak açılmalarını sağlayın.
- Hamur mayalandıktan sonra hamurun havasını alması için hafifçe yumruklayın.
- Kuru üzümlerin suyunu süzün, 7 tanesini ayırarak geri kalanını doğranmış bademlerle birlikte hamura katın.
- Ayırdığınız üzümlerle bütün olan bademleri kalıbın tabanına dizin.
- Hamuru kaba güzelce yayarak yerleştirin.
- Bir havlu ile üzerini örtün ve 30-40 dakika kadar, malzeme kalıbın boyuna kadar kabarınca, önceden ısıttığınız 190 derece fırına sürün.
- Kugelhopf kabarana ve esmerleşinceye kadar pişirin ben 20 dakikada pişirdim.
- Fırından çıkarıp bir müddet dinlendirdikten sonra tersyüz yapıp üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder