22 Ekim 2020 Perşembe

Kugelhopf (Üzüm Ve Bademli Alman Ekmeği) Tarifi

 

Kugelhopf (Üzüm Ve Bademli Alman Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 ml süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gram tuzsuz tereyağı
  • Tereyağı (Kalıbı yağlamak için )
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 500 gram beyaz ekmek unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yumurta çırpılmış
  • 90 gram kuru üzüm
  • 60 gram beyaz doğranmış badem
  • 7 tane beyaz bütün badem

Üzerine Serpmek İçin

  • Pudra şekeri

Kugelhopf (Üzüm Ve Bademli Alman Ekmeği) Tarifi Yapılışı

  1. Sütü bir tencerede kaynatın.
  2. 5 yemek kaşığını bir kaseye alın ve ılınana kadar bekleyin.
  3. Tencerede kalan süte tereyağı ve sütü ekleyin ve eriyene kadar karıştırın Soğumaya bırakın.
  4. Kasedeki sütün üzerine kuru mayayı serpin ve mayayı iyice eritin.
  5. Un ve tuzu bir kaba eleyin ve erimiş mayayı, yumurtaları ve tenceredeki sütlü karışımı üzerine ekleyin.
  6. Hamur elastik ve yapışkan olana dek 5-7 dakika boyunca yoğurun.
  7. Nemli bir beze sarıp sıcak yerde 1-2 saat, hamur ikiye katlanana dek bekletin.
  8. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve buzluğa koyun.
  9. Kuru üzümleri sıcak suya koyarak açılmalarını sağlayın.
  10. Hamur mayalandıktan sonra hamurun havasını alması için hafifçe yumruklayın.
  11. Kuru üzümlerin suyunu süzün, 7 tanesini ayırarak geri kalanını doğranmış bademlerle birlikte hamura katın.
  12. Ayırdığınız üzümlerle bütün olan bademleri kalıbın tabanına dizin.
  13. Hamuru kaba güzelce yayarak yerleştirin.
  14. Bir havlu ile üzerini örtün ve 30-40 dakika kadar, malzeme kalıbın boyuna kadar kabarınca, önceden ısıttığınız 190 derece fırına sürün.
  15. Kugelhopf kabarana ve esmerleşinceye kadar pişirin ben 20 dakikada pişirdim.
  16. Fırından çıkarıp bir müddet dinlendirdikten sonra tersyüz yapıp üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder