2 Ekim 2020 Cuma

Giotto Pastası Tarifi

 

Giotto Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket giotto
  • 600 g sıvı krema (schlagsahne)
  • 150 gram margarin (rama)
  • 4 tane yumurta
  • 160 gram şeker
  • 250 g fındık
  • 250 gram öğütülmüş fındık taneleri
  • 1 paket krem sert ( sahnesteif)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gram un

Giotto Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 4 yumurtlar ve 160 gram şeker köpük oluncaya kadar çırpılır.
  2. Sonrada kabartma tozu dökülür, ardından öğütülmüş fındık taneleri ve un yavaşça çırpılarak kabın içine boşaltılır.
  3. Sonrada pasta kalıbına dökülür .
  4. 230 derece fırına 25 dakika verilir .
  5. O sırada gene bir kap alınıp sıvı krema ve krem sert çırpılır .
  6. Sert olana kadar devam edilir.
  7. Daha sonra üç paket giotto ezilerek ufalanır kremanın içine atılır.
  8. Kalan 1 paket üzeri süslemek için daha sonra kek fırından çıkartılıp ortadan ikiye kesilip alt kısma krema sürülür.
  9. Daha sonra üstüne öteki kek kapatılıp onun üzerinede kalan krema sürülüp süslenilir.
  10. İsteğe bağlı çok lezzetli kolay bir pasta tarifi herkese afiyet olsun 🍰👍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder