Giotto Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket giotto
- 600 g sıvı krema (schlagsahne)
- 150 gram margarin (rama)
- 4 tane yumurta
- 160 gram şeker
- 250 g fındık
- 250 gram öğütülmüş fındık taneleri
- 1 paket krem sert ( sahnesteif)
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gram un
Giotto Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 4 yumurtlar ve 160 gram şeker köpük oluncaya kadar çırpılır.
- Sonrada kabartma tozu dökülür, ardından öğütülmüş fındık taneleri ve un yavaşça çırpılarak kabın içine boşaltılır.
- Sonrada pasta kalıbına dökülür .
- 230 derece fırına 25 dakika verilir .
- O sırada gene bir kap alınıp sıvı krema ve krem sert çırpılır .
- Sert olana kadar devam edilir.
- Daha sonra üç paket giotto ezilerek ufalanır kremanın içine atılır.
- Kalan 1 paket üzeri süslemek için daha sonra kek fırından çıkartılıp ortadan ikiye kesilip alt kısma krema sürülür.
- Daha sonra üstüne öteki kek kapatılıp onun üzerinede kalan krema sürülüp süslenilir.
- İsteğe bağlı çok lezzetli kolay bir pasta tarifi herkese afiyet olsun 🍰👍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder