Greçka (Karabuğday Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 çay bardağı greçka
- 1/2 rendelenmiş soğan
- 1/2 rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı paprika
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı greçka unu
- Bir tutam ufalanmış kuru biberiye
- Biraz tuz
Kızartmak için:
- Biraz zeytinyağı (2-3 yemek kaşığı)
Greçka (Karabuğday Köftesi) Nasıl Yapılır?
- Önce greçka yumuşayana kadar haşlanır.
- Kabukları içinden ayrılıp beyaz hale geldiğinde işlem tamamdır.
- Haşlanan buğdayları sürdürüp kenarda soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta soğan ve domatesi rondodan geçirip onlarında suyunu hafif süzdürüyoruz.
- Bu işlemi klasik rendeyle de yapabilirsiniz.
- Daha sonra tüm malzemeleri bir araya getirip köfte kıvamına getiriyoruz.
- Eğer gerekirse azar azar greçka unu ilave edebiliriz.
- Baharatları değiştirip farklı bir lezzette yakalayabiliriz. Mesela acı miktarını arttırabiliriz.
- Son olarak köfte şekli verilen karışımı yağlanmış tavada güzelce kızartıyoruz.
- Bu köfteleri sevdiğiniz bir sosla servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder