23 Ekim 2020 Cuma

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağından biraz daha fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı silme toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 5 veya 5, 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 büyük boy domates
  • 2 adet çarliston biber
  • Tulum peyniri ( lor veya beyaz peynirde kullanabilirsiniz )

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini tek tek ekleyip yoğuralım. Ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
  2. İç harcı için domatesi soyup ince ince doğrayalım ve suyunu sıkalım.
  3. Biberleri de küçük ve ince şekilde doğrayalım. Peyniri de hazırlayalım.
  4. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde açıp içine peynir, domates ve biber koyup kapatalım.
  5. Tek tek bu şekilde yapıp fırın tepsisine dizelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökelim.
  7. 180 derece fırında, 30-35 dk pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder