Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tavuk göğsü
- 1 soğan
- 1 kapya biber
- 1 sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 kavanoz garnitür
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Üzerine:
- Kaşar peynir
Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Soğan yağda pembeleşene kadar kavrulur.
- Biber eklenir bir kaç tur kavrulur.
- Tavuk ilave edilir suyu çekene kadar karıştırılır.
- Salça eklenir karıştırılır.
- 1 bardak sıcak su eklenir suyu çekene kadar pişirilir.
- Garnitür ve baharat eklenip altı kapatılır.
- Güveçlere paylaştırıp üzerine rendelenmiş kaşar konulur.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirilir.Sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder