6 Ekim 2020 Salı

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 kavanoz garnitür
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Üzerine:

  • Kaşar peynir

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Soğan yağda pembeleşene kadar kavrulur.
  2. Biber eklenir bir kaç tur kavrulur.
  3. Tavuk ilave edilir suyu çekene kadar karıştırılır.
  4. Salça eklenir karıştırılır.
  5. 1 bardak sıcak su eklenir suyu çekene kadar pişirilir.
  6. Garnitür ve baharat eklenip altı kapatılır.
  7. Güveçlere paylaştırıp üzerine rendelenmiş kaşar konulur.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirilir.Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder