6 Ekim 2020 Salı

İçli Köfte (Salatalıkla Açılabilen) Tarifi

 

İçli Köfte (Salatalıkla Açılabilen) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık irmik
  • 3 kaşık un
  • 1 kaşık domates salçası (İsteğe göre pul biber)
  • Islatmak için sıcak su

İç harcı için:

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 2 baş orta boy soğan
  • 1 çay bardağı ceviz
  • İsteğe göre maydanoz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Yağı için:

  • Pulbiber
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Yoğurt

İçli Köfte (Salatalıkla Açılabilen) Tarifi Yapılışı

  1. İnce bulgurumuzu üzerine çıkmayacak kadar suyla ıslatıp bir köşede dinlendiriyoruz.
  2. Tavamıza soğanları doğrayıp hafif kavuruyoruz, biraz kavrulunca kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
  3. Kıymalar kavrulunca baharatını ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.
  4. Cevizimizi dişe gelecek şekilde kıyıp harcın içine koyuyoruz.
  5. Maydanozumuzu ince ince kıyıp harcın içine koyuyoruz ve harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  6. Islanan bulgurun içerisine irmiği, yumurtayı, unu salçayı ve tuzu ekleyip çok iyi bir şekilde yoğuruyoruz.
  7. Avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp sıkarak yuvarlıyoruz.
  8. Salatalığı önce suya batırıyoruz sonra köftelerin içini oymaya başlıyoruz.
  9. İç harcını doldurup şekil vermeye başlıyoruz.
  10. Köfteleri haşlıyoruz(isteğe göre kızartılabilir).
  11. Üzeri için yoğurdu çırpıyoruz.
  12. Tereyağını tavada eritip içine biraz sıvı yağ ve pulbiber koyuyoruz.
  13. Biz içli köfte üzerine yoğurt ve onun üzerine de biberli yağımızı gezdirdik. Siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder