İçli Köfte (Salatalıkla Açılabilen) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 yumurta
- 3 kaşık irmik
- 3 kaşık un
- 1 kaşık domates salçası (İsteğe göre pul biber)
- Islatmak için sıcak su
İç harcı için:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 baş orta boy soğan
- 1 çay bardağı ceviz
- İsteğe göre maydanoz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Yağı için:
- Pulbiber
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Yoğurt
İçli Köfte (Salatalıkla Açılabilen) Tarifi Yapılışı
- İnce bulgurumuzu üzerine çıkmayacak kadar suyla ıslatıp bir köşede dinlendiriyoruz.
- Tavamıza soğanları doğrayıp hafif kavuruyoruz, biraz kavrulunca kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
- Kıymalar kavrulunca baharatını ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Cevizimizi dişe gelecek şekilde kıyıp harcın içine koyuyoruz.
- Maydanozumuzu ince ince kıyıp harcın içine koyuyoruz ve harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Islanan bulgurun içerisine irmiği, yumurtayı, unu salçayı ve tuzu ekleyip çok iyi bir şekilde yoğuruyoruz.
- Avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp sıkarak yuvarlıyoruz.
- Salatalığı önce suya batırıyoruz sonra köftelerin içini oymaya başlıyoruz.
- İç harcını doldurup şekil vermeye başlıyoruz.
- Köfteleri haşlıyoruz(isteğe göre kızartılabilir).
- Üzeri için yoğurdu çırpıyoruz.
- Tereyağını tavada eritip içine biraz sıvı yağ ve pulbiber koyuyoruz.
- Biz içli köfte üzerine yoğurt ve onun üzerine de biberli yağımızı gezdirdik. Siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder