17 Ekim 2020 Cumartesi

Güveçte Lokum Somon Tarifi

 

Güveçte Lokum Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • Somon Balığı (2 parça)
  • Zeytin yağ
  • 1 adet limon
  • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Maydanoz (kıyılmış)
  • Yeşil Biber (kalın doğranmış)
  • Kırmızı Biber (kalın doğranmış)
  • Küçük Domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yağlı kağıt
  •  2 adet Güveç

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Güveçte Lokum Somon Nasıl Yapılır?

  • Somonu derisinden ayırarak kuşbaşı şeklinde dilimliyoruz.
  • Kasede dilimlediğiniz somonları zeytinyağında harmanladıktan sonra yağlı kağıda alıyoruz.
  • Dilimlediğimiz somonlarımızın üzerine maydanoz, sarımsak, biber, tuz, karabiber ve sıkılmış limonu da koyarak karıştırıp yağlı kağıdı hava almayacak şekilde paket yapıyoruz.
  • Önceden 180° ısıtılmış fırındaki güvecimize paket yaptığımız yağlı kağıdımızı güvecimize koyarak 20 dakika pişiriyoruz.
  • 20 dakika sonunda güvecimize yağlı kağıdı dikkatlice boşaltıyoruz.
  • Fırında somonun üstü açık şekilde yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirimizi koyuyoruz.
  • Kaşar peyniri eriyince bir dilim ekmekle güveçteki suyunun da tadına bakmak için servisimizi güveçle yapıyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder