Güveçte Lokum Somon Tarifi İçin Malzemeler
- Somon Balığı (2 parça)
- Zeytin yağ
- 1 adet limon
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
- Maydanoz (kıyılmış)
- Yeşil Biber (kalın doğranmış)
- Kırmızı Biber (kalın doğranmış)
- Küçük Domates
- Tuz
- Karabiber
- Yağlı kağıt
- 2 adet Güveç
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Güveçte Lokum Somon Nasıl Yapılır?
- Somonu derisinden ayırarak kuşbaşı şeklinde dilimliyoruz.
- Kasede dilimlediğiniz somonları zeytinyağında harmanladıktan sonra yağlı kağıda alıyoruz.
- Dilimlediğimiz somonlarımızın üzerine maydanoz, sarımsak, biber, tuz, karabiber ve sıkılmış limonu da koyarak karıştırıp yağlı kağıdı hava almayacak şekilde paket yapıyoruz.
- Önceden 180° ısıtılmış fırındaki güvecimize paket yaptığımız yağlı kağıdımızı güvecimize koyarak 20 dakika pişiriyoruz.
- 20 dakika sonunda güvecimize yağlı kağıdı dikkatlice boşaltıyoruz.
- Fırında somonun üstü açık şekilde yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirimizi koyuyoruz.
- Kaşar peyniri eriyince bir dilim ekmekle güveçteki suyunun da tadına bakmak için servisimizi güveçle yapıyoruz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder