17 Ekim 2020 Cumartesi

Bohça Börek Tarifi

 

Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka⠀

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt(suyu da olur)⠀
  • 1 adet yumurta sarısı⠀
  • 1 çay bardağı zeytinyağı⠀

İçi için:

  • 300 gram kuşbaşı et⠀
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ⠀
  • 1 yemek kaşığı salça⠀
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ⠀
  • 1 adet soğan⠀
  • 6-7 yemek kaşığı garnitür(haşlanmış bezelye, havuç vs)⠀
  • Tuz, karabiber, pul biber⠀
  • 5-6 dal maydanoz⠀

Bohça Börek Nasıl Yapılır?

  • Böreğimizin iç harcı için; etlerimizi düdüklüde haşlayalım. 
  • Haşlanmış eti yağda kavuralım, üzerine salçayı ekleyelim, tereyağını da kavurup güzelce soteleyelim. 
  • Ocağı kapatıp küçükçe yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim. 
  • Garnitürü, birer çay kaşığı baharatlardan ve tuz ekleyip karıştıralım (Evet bu aşamada soğanlar çiğ olacak ama isteyen soteleyebilir de).
  • Böreğimizin sosu için, yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını ayrı bir kasede çırpalım. 
  • Bir yufkayı mutfak tezgahımıza serelim ve hazırladığımız sosu üzerine bir fırça ile sürelim. Diğer yufkamızı üzerine serelim. 
  • Yufkamızın kenar kısmından başlayarak pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar keselim.⠀
  • Kestiğimiz yufkaların ortalarına hazırladığımız harcımızı paylaştıralım (İsteyen patatesli, peynirli, sebzeli vs. de yapabilir tabii). 
  • Yufkanın kenarlarından tutarak ortaya doğru büzerek bohça haline getirelim. 
  • Bohçalarımızın açılmaması için büzdüğümüz yerlere, sıcak suda bekletip yumuşattığımız maydanoz saplarını bağlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim. 
  • Artan sosu böreklerimizin üstüne sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda kızarana kadar pişirelim. 
  • Fırından çıkınca pişen maydanoz saplarını, güzel görüntü adına, tazeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder