Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka⠀
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt(suyu da olur)⠀
- 1 adet yumurta sarısı⠀
- 1 çay bardağı zeytinyağı⠀
İçi için:
- 300 gram kuşbaşı et⠀
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ⠀
- 1 yemek kaşığı salça⠀
- 1 yemek kaşığı tereyağı ⠀
- 1 adet soğan⠀
- 6-7 yemek kaşığı garnitür(haşlanmış bezelye, havuç vs)⠀
- Tuz, karabiber, pul biber⠀
- 5-6 dal maydanoz⠀
Bohça Börek Nasıl Yapılır?
- Böreğimizin iç harcı için; etlerimizi düdüklüde haşlayalım.
- Haşlanmış eti yağda kavuralım, üzerine salçayı ekleyelim, tereyağını da kavurup güzelce soteleyelim.
- Ocağı kapatıp küçükçe yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim.
- Garnitürü, birer çay kaşığı baharatlardan ve tuz ekleyip karıştıralım (Evet bu aşamada soğanlar çiğ olacak ama isteyen soteleyebilir de).
- Böreğimizin sosu için, yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını ayrı bir kasede çırpalım.
- Bir yufkayı mutfak tezgahımıza serelim ve hazırladığımız sosu üzerine bir fırça ile sürelim. Diğer yufkamızı üzerine serelim.
- Yufkamızın kenar kısmından başlayarak pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar keselim.⠀
- Kestiğimiz yufkaların ortalarına hazırladığımız harcımızı paylaştıralım (İsteyen patatesli, peynirli, sebzeli vs. de yapabilir tabii).
- Yufkanın kenarlarından tutarak ortaya doğru büzerek bohça haline getirelim.
- Bohçalarımızın açılmaması için büzdüğümüz yerlere, sıcak suda bekletip yumuşattığımız maydanoz saplarını bağlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim.
- Artan sosu böreklerimizin üstüne sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca pişen maydanoz saplarını, güzel görüntü adına, tazeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder