4 Ekim 2020 Pazar

Güveçte Palamut Tarifi

 

Güveçte Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy palamut (600 gr)
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 6-7 adet sivri biber
  • 2 tane kapya biber
  • 3 tane iri domates
  • 5 diş sarımsak
  • Dere otu, maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ, sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Üzeri İçin

  • Bir kase kaşar rendesi

Güveçte Palamut Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce balığın içini temizleyip yıkıyoruz. Sonra kılçıklarını temizleyerek iri küpler halinde doğuyoruz.
  2. Daha sonra tavamızın içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz.
  3. Soğanları yarım piyaz doğrayıp ekliyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri kısa şeritler halinde kesip ekliyoruz.
  4. Doğranmış sarımsağı ve rendelediğimiz domatesleri ekleyip beş dakika biraz suyunu çektiriyoruz.
  5. Kılçıklarını ayıklayıp doğradığımız palamutları ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Tuzu ve baharatlarını istediğimiz miktarda ekleyebiliriz. Baharat bu yemeğe çok yakışıyor.
  7. 5 dakika daha pişirip ocaktan almaya yakın sirke ve tereyağını ekleyip bir dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
  8. Güveç kapılarımıza yemeğimizi pay edip üzerine doğranmış yeşillikler ve en üste rendelenmiş kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar fırında pişiriyoruz.

Not: Bu ölçülerden 4 güveç çıkıyor. Benim gibi balıkla arası olamayanlar için harika bir tarif. Çok lezzetli ve o balığın kokusunu hissedemediğiz bir yemek.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder