Güveçte Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane orta boy palamut (600 gr)
- 3 tane orta boy kuru soğan
- 6-7 adet sivri biber
- 2 tane kapya biber
- 3 tane iri domates
- 5 diş sarımsak
- Dere otu, maydanoz
- 2 yemek kaşığı tereyağ, sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Üzeri İçin
- Bir kase kaşar rendesi
Güveçte Palamut Tarifi Yapılışı
- İlk önce balığın içini temizleyip yıkıyoruz. Sonra kılçıklarını temizleyerek iri küpler halinde doğuyoruz.
- Daha sonra tavamızın içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz.
- Soğanları yarım piyaz doğrayıp ekliyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri kısa şeritler halinde kesip ekliyoruz.
- Doğranmış sarımsağı ve rendelediğimiz domatesleri ekleyip beş dakika biraz suyunu çektiriyoruz.
- Kılçıklarını ayıklayıp doğradığımız palamutları ekleyip karıştırıyoruz.
- Tuzu ve baharatlarını istediğimiz miktarda ekleyebiliriz. Baharat bu yemeğe çok yakışıyor.
- 5 dakika daha pişirip ocaktan almaya yakın sirke ve tereyağını ekleyip bir dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
- Güveç kapılarımıza yemeğimizi pay edip üzerine doğranmış yeşillikler ve en üste rendelenmiş kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar fırında pişiriyoruz.
Not: Bu ölçülerden 4 güveç çıkıyor. Benim gibi balıkla arası olamayanlar için harika bir tarif. Çok lezzetli ve o balığın kokusunu hissedemediğiz bir yemek.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder