Güveçte Somon Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 dilim somon balığı
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 7-8 diş sarımsak
- 2 adet biber
- Tereyağ
- Limon
- Su
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Toz tatlı biber
- Kekik
- Yarım limon
- 1 diş sarımsak
Güveçte Somon Buğulama Tarifi Yapılışı
- Balıklarımızı güzelce yıkayalım ve süzelim.
- Güvecimizi tereyağ ile yağlayalım.
- Soğanlarımızı yuvarlak şekilde dilimleyip en alta dizelim.
- Üzerine patatesleri soyup yuvarlak dizelim.
- Domateslerin kabuğunu soyup dilimleyip diğer sebzelerin üzerine dizelim.
- Balık sosumuzun hepsini karıştıralım. Limonumuzu sıkıp, 1 diş sarımsağıda rendeleyip güzelce sos harcımızı karıştıralım.
- Balıklarımızı arkalı önlü sosumuzla yağlayalım ve sebzelerimizin üzerine dizelim.
- Sarımsaklarımızı sebzelerimizin üzerine atalım.
- Yeşil biberlerimizide dilimleyip ekleyelim.
- Birazcık su dökelim güveçte yapışmasın diye. Tereyağ parçalarını üzerine bırakalım.
- Limon dilimleride üzerine ekleyerek 180 derece fırında ilk üzerini folyo ile kapatarak 25 dk pişirelim.
- Daha sonra folyoyu alarak balığımız kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder