11 Ekim 2020 Pazar

Güveçte Somon Buğulama Tarifi

 

Güveçte Somon Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dilim somon balığı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 adet biber
  • Tereyağ
  • Limon
  • Su

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Toz tatlı biber
  • Kekik
  • Yarım limon
  • 1 diş sarımsak

Güveçte Somon Buğulama Tarifi Yapılışı

  1. Balıklarımızı güzelce yıkayalım ve süzelim.
  2. Güvecimizi tereyağ ile yağlayalım.
  3. Soğanlarımızı yuvarlak şekilde dilimleyip en alta dizelim.
  4. Üzerine patatesleri soyup yuvarlak dizelim.
  5. Domateslerin kabuğunu soyup dilimleyip diğer sebzelerin üzerine dizelim.
  6. Balık sosumuzun hepsini karıştıralım. Limonumuzu sıkıp, 1 diş sarımsağıda rendeleyip güzelce sos harcımızı karıştıralım.
  7. Balıklarımızı arkalı önlü sosumuzla yağlayalım ve sebzelerimizin üzerine dizelim.
  8. Sarımsaklarımızı sebzelerimizin üzerine atalım.
  9. Yeşil biberlerimizide dilimleyip ekleyelim.
  10. Birazcık su dökelim güveçte yapışmasın diye. Tereyağ parçalarını üzerine bırakalım.
  11. Limon dilimleride üzerine ekleyerek 180 derece fırında ilk üzerini folyo ile kapatarak 25 dk pişirelim.
  12. Daha sonra folyoyu alarak balığımız kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder