Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 kase peynir yada kaşar
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Maydanoz
- 3 buçuk su bardağı un
Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı
- Yumurta, süt, peynir, şeker, tuz bir kaba alınır, karıştırılır.
- Daha sonra kabartma tozu ve un eklenir.
- Unu kontrollü olarak azar azar ekleyin.
- Yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamur merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır.
- Yuvarlak bir bardakla kesilir.
- Hamurları kızgın yağla arkalı önlü olarak orta ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder