11 Ekim 2020 Pazar

Hamur Kızartması Tarifi

 

Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kase peynir yada kaşar
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Maydanoz
  • 3 buçuk su bardağı un

Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, süt, peynir, şeker, tuz bir kaba alınır, karıştırılır.
  2. Daha sonra kabartma tozu ve un eklenir.
  3. Unu kontrollü olarak azar azar ekleyin.
  4. Yumuşak bir hamur yoğurun.
  5. Hamur merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır.
  6. Yuvarlak bir bardakla kesilir.
  7. Hamurları kızgın yağla arkalı önlü olarak orta ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder