2 Ekim 2020 Cuma

Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi

Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
  • 1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker (eğer çok tatlı severseniz 1 su bardağı da olur)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 paket yulaflı bisküvi (arasına dizmek için)
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı toz fıstık (eğer hazırı evinizde yoksa kabuksuz fıstığınızı rondodan geçirin ve toz haline getirin) Birazcıkta üstteki süs için çekin☺️👍🏻.

Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ocağa aldığımız derin tencereye sütü, irmiğimizi dökelim.
  2. Şekeri, toz fıstığı ve tereyağınıda ekleyerek pişirip ve karıştırmaya devam edelim göz göz gelene kadar.
  3. Koyulaşmaya ve katı olmaya başlayınca tereyağınıda ekleyip karıştıralım. En son vanilya katıp karıştırın.
  4. Kıvamını alınca ocaktan alalım.
  5. Suyla azıcık heryere gelecek şekilde ıslattığımız ortaboy borcama önce karışımın yarısını dökelim ve bir spatulayla üstünü düzeltelim.
  6. Bisküvilerinizi şimdi bir kat dizin.
  7. Şimdide kalan karışımıda dökelim ve tekrar üstünü güzelce düzeltelim.
  8. Ilıdıktan sonra 2-3 saat buzdolabında dinlensin.
  9. Servisden önce üstünü kalan toz fıstıktan elekle serpelim. Ben ayrıyeten beyaz kremaylada süsledim. Süsü arzunuza kalmış bişey.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder