Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi
Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
- 1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker (eğer çok tatlı severseniz 1 su bardağı da olur)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre süt
- 1 paket yulaflı bisküvi (arasına dizmek için)
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı toz fıstık (eğer hazırı evinizde yoksa kabuksuz fıstığınızı rondodan geçirin ve toz haline getirin) Birazcıkta üstteki süs için çekin☺️👍🏻.
Hafif Fıstıklı Ve İrmikli Yeşil Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ocağa aldığımız derin tencereye sütü, irmiğimizi dökelim.
- Şekeri, toz fıstığı ve tereyağınıda ekleyerek pişirip ve karıştırmaya devam edelim göz göz gelene kadar.
- Koyulaşmaya ve katı olmaya başlayınca tereyağınıda ekleyip karıştıralım. En son vanilya katıp karıştırın.
- Kıvamını alınca ocaktan alalım.
- Suyla azıcık heryere gelecek şekilde ıslattığımız ortaboy borcama önce karışımın yarısını dökelim ve bir spatulayla üstünü düzeltelim.
- Bisküvilerinizi şimdi bir kat dizin.
- Şimdide kalan karışımıda dökelim ve tekrar üstünü güzelce düzeltelim.
- Ilıdıktan sonra 2-3 saat buzdolabında dinlensin.
- Servisden önce üstünü kalan toz fıstıktan elekle serpelim. Ben ayrıyeten beyaz kremaylada süsledim. Süsü arzunuza kalmış bişey.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder