9 Ekim 2020 Cuma

Hamsili Pilav Tarifi

 

Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo hamsi (Azaltabilirsiniz, çoğaltabilirsiniz)

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (İsteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • İsteğe göre baharatlar ekleyebilirsiniz
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Bir kase mısır unu

Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Tavamızı güzelce tereyağ sıvı yağ karışık bir şekilde yağlıyoruz, hamsileri tuzlayıp mısır ununa batırarak tepsiye sıra halinde diziyoruz.
  2. Pilavımız için tereyağ ve sıvı yağ tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  3. Soğanları küp küp doğruyoruz tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  4. Pirinçleri önceden suda bekletiyoruz suyunu süzüp tencereye alıyoruz karıştırıyoruz.
  5. İçine malzemesini ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Üzerini geçecek kadar su ekleyip demlenmeye bırakıyoruz.
  7. Pişen pilavın içine maydanoz ve nane ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  8. Hamsi tavamızın ortasına koyuyoruz.
  9. Üzerini tekrar hamsilerle kapatıp tavada iki tarafını kızartıyoruz, dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun ✨

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder