9 Ekim 2020 Cuma

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet orta boy veya küçük boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce havucu soyalım sonra rendeleyelim suyunu çıkarmayı unutmayın.
  2. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar iyice çırpın.
  3. Beyazlaşan yumurta ve şeker karışımına süt ve daha sonra yağı ekleyin.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyelim.
  5. Sonra kek karışımına un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  6. Biraz daha karışınca havuçları ve tarçını ekleyelim.
  7. Kek kalıbımızı biraz yağladıktan sonra karışımı önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz.
  8. Ben 150 derece fan fırında 1 saat pişirdim.
  9. Ve daha önceki keklerde de aynı derece ve saatte pişirdiğimde çok iyi sonuçlar aldım.Deneyen herkese afiyet olsun 🙏

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder