Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125gr tereyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya (Ben koymadım)
- 3 su bardağı un (Kontrollü koyalım, kıvamı videoda gösterdim)
- Mavi haşhaş
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 kaç damla limon suyu
Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Şerbetimizi önce yapıyoruz. Su ve şekeri tencereye alıyoruz.
- Şekerle suyu arada karıştırıyoruz dibe çökmesin şeker. Kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatıyoruz. Limon suyunu sıkıp ocaktan alıyoruz.
- Hamuru yoğuruyoruz. Fazla un koyarsanız şekerparemiz şerbeti çekemez, sert olur. Dikkatli un koyalım.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp haşhaşa buluyoruz.
- Üzerine kepçenin sapıyla minik bir delik yapıyoruz. Ben aslında o deliğe eritilmiş̧ çikolata döküp üzerine fındık koyacaktım ama üşendim😃.
- 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tatlı fırından çıkınca iki dakika bekleyelım ılık şerbeti dökelim. 2 saat dinlendirelim afiyetle yiyelim.Ben yarım ölçü yaptım kafanız karışmasın😃👏🏼👍.Haşhaşlı şekerpare🥮Çıtır çıtır, tam kıvamında bir tatlı.baklava olsa böyle sevilmez 😃
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder