10 Ekim 2020 Cumartesi

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

 

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125gr tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (Ben koymadım)
  • 3 su bardağı un (Kontrollü koyalım, kıvamı videoda gösterdim)
  • Mavi haşhaş

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Şerbetimizi önce yapıyoruz. Su ve şekeri tencereye alıyoruz.
  2. Şekerle suyu arada karıştırıyoruz dibe çökmesin şeker. Kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatıyoruz. Limon suyunu sıkıp ocaktan alıyoruz.
  3. Hamuru yoğuruyoruz. Fazla un koyarsanız şekerparemiz şerbeti çekemez, sert olur. Dikkatli un koyalım.
  4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp haşhaşa buluyoruz.
  5. Üzerine kepçenin sapıyla minik bir delik yapıyoruz. Ben aslında o deliğe eritilmiş̧ çikolata döküp üzerine fındık koyacaktım ama üşendim😃.
  6. 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Tatlı fırından çıkınca iki dakika bekleyelım ılık şerbeti dökelim. 2 saat dinlendirelim afiyetle yiyelim.Ben yarım ölçü yaptım kafanız karışmasın😃👏🏼👍.Haşhaşlı şekerpare🥮Çıtır çıtır, tam kıvamında bir tatlı.baklava olsa böyle sevilmez 😃

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder