10 Ekim 2020 Cumartesi

İrmikli Cheesecake Tarifi

 

İrmikli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için

  • 2 tane burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı ceviz

Muhallebi için

  • 3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • Vanilya
  • Yarım çay bardağı eritilmiş beyaz çikolata

İrmikli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı için bisküvi rondodan geçirilir.
  2. Tereyağ ve ceviz eklenir.
  3. 24 cmlik kalıba döşenir ve kenarları da kaşıkla bastırılarak şekil verilir.
  4. Buzdolabında muhallebi olana kadar bekletilir.
  5. Ocağa tencere alınır vanilya ve beyaz çikolata hariç malzemeler koyulaşana kadar pişirilir.
  6. Altı kapatılınca vanilya ve beyaz çikolata eklenip karıştırılır.
  7. İlk sıcaklığı çıkınca kalıba dökülür, bir gece dolapta bekletilir çıkarılınca istediğiniz şekilde süslemesini yapabilirsiniz ☺️. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder