Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy havuç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı su
Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağ koyup rendelenmiş havuç ve sarımsağı üzerine ekleyip ve yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
- Ardından şehriye ve su ilave edip karıştırıyoruz. Bir iki taşım kaynatın.
- Şimdi terbiyeyi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yoğurt, un, yumurta sarısı ve su koyup çırpın.
- Tencerede kaynamakta olan çorbadan 2-3 kepçesini terbiye karışımına ilave edip çırpmaya devam edin.
- Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökün.
- Bir yandan da çorbayı karıştırın ki yoğurt ve yumurta kesilmesin.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatabilirsiniz. Çok lezzetli bir çorba, tavsiye ederim. Afiyet olsun. 💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder