1 Ekim 2020 Perşembe

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağ koyup rendelenmiş havuç ve sarımsağı üzerine ekleyip ve yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından şehriye ve su ilave edip karıştırıyoruz. Bir iki taşım kaynatın.
  3. Şimdi terbiyeyi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yoğurt, un, yumurta sarısı ve su koyup çırpın.
  4. Tencerede kaynamakta olan çorbadan 2-3 kepçesini terbiye karışımına ilave edip çırpmaya devam edin.
  5. Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökün.
  6.  Bir yandan da çorbayı karıştırın ki yoğurt ve yumurta kesilmesin.
  7.  Bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatabilirsiniz. Çok lezzetli bir çorba, tavsiye ederim. Afiyet olsun. 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder