Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket petibör bisküvi
- 2 su bardağı şeker
- 125 gr margarin
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı iyice çekilmiş ceviz ya da fındık
- 6-7 büyük boy havuç
Üzeri İçin
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
- Fındık vs.
Havuç Topları Tarifi Yapılışı
- Bisküviyi iyice ufalayın, havuçları rendeleyip bir tencereye alın üzerine şekeri koyup pişirin (Suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin)
- Diğer tarafta margarini eritin, havuçlar pişince bir kaba alın üzerine bisküvi, vanilya, erimiş margarin ve cevizi ekleyip yoğurun.
- İster top top yapın, ister rulo yapın 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Rulo yapıp buzlukta da muhafaza edebilirsiniz dilediğiniz zaman çıkartıp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder