22 Ekim 2020 Perşembe

Havuç Topları Tarifi

 

Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi ⁣
  • 2 su bardağı şeker ⁣
  • 125 gr margarin⁣
  • 1 paket vanilya⁣
  • 1 su bardağı iyice çekilmiş ceviz ya da fındık⁣
  • 6-7 büyük boy havuç⁣⁣

Üzeri İçin⁣

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
  • Fındık vs.

Havuç Topları Tarifi Yapılışı

  1. Bisküviyi iyice ufalayın, havuçları rendeleyip bir tencereye alın üzerine şekeri koyup pişirin (Suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin)⁣
  2. Diğer tarafta margarini eritin, havuçlar pişince bir kaba alın üzerine bisküvi, vanilya, erimiş margarin ve cevizi ekleyip yoğurun.
  3. İster top top yapın, ister rulo yapın 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  4. Rulo yapıp buzlukta da muhafaza edebilirsiniz dilediğiniz zaman çıkartıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder