16 Ekim 2020 Cuma

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi

 

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tatlandırılmış hindistan cevizi
  • 7/8 su bardağı şekerli yoğunlaştırılmış süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya
  • 2 yumurta akı
  • Bir tutam tuz
  • 113 gram bitter çikolata

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi Yapılışı

  1. Fırını önceden 160 dereceye ısıtın.
  2. Orta boy bir kapta hindistancevizi, tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ve vanilya özünü karıştırın.
  3. Diğer kapta yumurta beyazlarını ve tuzu elektrikli karıştırıcıyla sert tepeler oluşana kadar çırpın. Bir spatula yardımıyla yumurta beyazlarını hindistancevizi karışımına karıştırın.
  4. Bir mini dondurma kepçesi veya iki kaşık kullanarak, fırın tepsileri üzerinde yaklaşık 1 inç aralıklarla top halinde koyun. Üstleri ve kenarları altın olana kadar 23-25 ​​dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  5. Eritilmiş çikolataya batırılmış soğutulmuş makaronlar servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder