Hindistan Cevizli Makaron Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tatlandırılmış hindistan cevizi
- 7/8 su bardağı şekerli yoğunlaştırılmış süt
- 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya
- 2 yumurta akı
- Bir tutam tuz
- 113 gram bitter çikolata
Hindistan Cevizli Makaron Tarifi Yapılışı
- Fırını önceden 160 dereceye ısıtın.
- Orta boy bir kapta hindistancevizi, tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ve vanilya özünü karıştırın.
- Diğer kapta yumurta beyazlarını ve tuzu elektrikli karıştırıcıyla sert tepeler oluşana kadar çırpın. Bir spatula yardımıyla yumurta beyazlarını hindistancevizi karışımına karıştırın.
- Bir mini dondurma kepçesi veya iki kaşık kullanarak, fırın tepsileri üzerinde yaklaşık 1 inç aralıklarla top halinde koyun. Üstleri ve kenarları altın olana kadar 23-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Eritilmiş çikolataya batırılmış soğutulmuş makaronlar servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder