Yağsız Cips Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy patates
Yoğurtlu isteyenler için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı haşhaş
- İstediğiniz baharatlar (ben tuz, kişniş, nane ve yedi bahar kullandım.)
Yağsız Cips Tarifi Yapılışı
- Yağsız çıtır çıtır cipsler geldi!!.
- İki farklı lezzette yaptığım; biri sade diğeri yoğurtlu haşhaşlı cipslere bayılacağınıza eminim.
- 1 büyük boy patatesi ince ince dilimleyin ama yapabildiğiniz en ince dilimler olsun.
- Patatesleri baharatlı yoğurda bulayın.
- Cipsleri yağlı kağıda birbirlerine temas etmeyecek şekilde dizin.
- Yağlı kağıdı mikrodalgaya yerleştirin. 9-10 dakika boyunca düşük ısıda pişirin. (sizin mikrodalganıza göre süre değişebilir arada çıtırlaştılar mı diye kontrol etmenizi öneririm. ).
Afiyet olsun. 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder