Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet domates
- Tuz
- Kara biber
Beğendisi için;
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Kara biber
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz sıvı yağı ilave edip ocakta suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz .
- Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz daha sonra salça tuz kara biber doğramış olduğumuz soğan ve domatesi ilave edip tekrar 10-15 pişiriyoruz.
- Beğendisi için; tereyağı uygun bir tencereye alıyoruz un ilave ederek ocakta kavuruyoruz .
- Közlenmiş olduğumuz patlıcanları ince ince doğrayıp ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz .
- Daha sonra süt ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz tuz kara biber ve kaşar peynirini ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz .
- Servis tabağımıza önce beğendiyi alıyoruz üzerine etimizi yerleştirip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder