16 Ekim 2020 Cuma

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Kara biber

Beğendisi için;

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Kara biber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz sıvı yağı ilave edip ocakta suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz .
  2. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz daha sonra salça tuz kara biber doğramış olduğumuz soğan ve domatesi ilave edip tekrar 10-15 pişiriyoruz.
  3. Beğendisi için; tereyağı uygun bir tencereye alıyoruz un ilave ederek ocakta kavuruyoruz .
  4. Közlenmiş olduğumuz patlıcanları ince ince doğrayıp ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz .
  5. Daha sonra süt ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz tuz kara biber ve kaşar peynirini ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz .
  6. Servis tabağımıza önce beğendiyi alıyoruz üzerine etimizi yerleştirip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder