11 Ekim 2020 Pazar

İçli Bazlama Tarifi

 

İçli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (250)ml
  • 1 su bardağı ılık su ( 250 ) ml
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytin yağı
  • Un

İçli Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Tuz ve un hariç bütün malzemeler derin kaba alınır, karıştırılır, tuz ve un eklenip hafif eli tutan hamur yapılır, 30 dakika dinlendirilir.
  2. Hamurun havası alınıp 8 eşit beze yapılır, üzeri örtülüp 15 dakika dinlendirilir.
  3. Bir kapta iç malzeme iyice karıştırılır.
  4. Beze hafif unlanmış tezgahta el ile bastırılır, 1 yemek kaşığı harç bırakılıp uçları birleştirilir, tekrar beze yapılır, 10 dakika bekletilir, büzgü tarafı üstte kalacak şekilde açılır tatlı tabağı büyüklüğünde 10 dakika daha bekletilir.
  5. Teflon tava iyice kızdırılır bir beze açılır 20 saniye sonra çevrilir, tekrar 20 saniye sonra çevrilir bu şekilde pişirilir sıcak iken tereyağı sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder