İçli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (250)ml
- 1 su bardağı ılık su ( 250 ) ml
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytin yağı
- Un
İçli Bazlama Tarifi Yapılışı
- Tuz ve un hariç bütün malzemeler derin kaba alınır, karıştırılır, tuz ve un eklenip hafif eli tutan hamur yapılır, 30 dakika dinlendirilir.
- Hamurun havası alınıp 8 eşit beze yapılır, üzeri örtülüp 15 dakika dinlendirilir.
- Bir kapta iç malzeme iyice karıştırılır.
- Beze hafif unlanmış tezgahta el ile bastırılır, 1 yemek kaşığı harç bırakılıp uçları birleştirilir, tekrar beze yapılır, 10 dakika bekletilir, büzgü tarafı üstte kalacak şekilde açılır tatlı tabağı büyüklüğünde 10 dakika daha bekletilir.
- Teflon tava iyice kızdırılır bir beze açılır 20 saniye sonra çevrilir, tekrar 20 saniye sonra çevrilir bu şekilde pişirilir sıcak iken tereyağı sürülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder