Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üstü için)
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
- Patates
- Tuz, karabiber
Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamuru için yoğurma kabına süt, sıvı yağ, su, yumurta akı, yaş maya, tuz, ve şekeri alıp karıştıralım.
- Sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
- Güzelce yoğuralım yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
- Hazırladığımız hamuru sıcak tutması için poşete sarıp bir bez ile örtüyoruz.
- Mayalanması için 1 saat dinlendirelim.
- Mayalanan hamurumuzu isteğe göre şekil verip içine iç harcımızı yerleştirelim.
- Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
- Daha sonra tepside 30 dakika dinlendirelim.
- Hamurumuz dinlendikten sonra üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180° derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder