11 Ekim 2020 Pazar

Patatesli Poğaça Tarifi

 

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üstü için)
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

  • Patates
  • Tuz, karabiber

Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için yoğurma kabına süt, sıvı yağ, su, yumurta akı, yaş maya, tuz, ve şekeri alıp karıştıralım.
  2. Sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
  3. Güzelce yoğuralım yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
  4. Hazırladığımız hamuru sıcak tutması için poşete sarıp bir bez ile örtüyoruz.
  5. Mayalanması için 1 saat dinlendirelim.
  6. Mayalanan hamurumuzu isteğe göre şekil verip içine iç harcımızı yerleştirelim.
  7. Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
  8. Daha sonra tepside 30 dakika dinlendirelim.
  9. Hamurumuz dinlendikten sonra üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180° derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder