İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı:
- 800 gram dana kıyma
- 4 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon(artırabilirsiniz)
- 1 tutam maydanoz
Dışı için:
- 5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1. yemek kaşığı biber salçası
- 1.5-2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 4 su bardağı sıcak su(bulguru ve irmiği ıslatmak için)
- Yaklaşık 1-1.5 su bardağı su ( yoğururken eklemek için azar azar)
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- İç harcı için;Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Sonra tereyağ ve küçük küçük doğranan soğanı ekleyelim.
- Bir süre daha kavurduktan sonra salça ve baharatları ilave ediyoruz ve karıştırıp altını kapatalım.
- İlk sıcaklığı çıkıncada maydanozu ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Dış harcı hazırlanışı.Bulgur, irmik ve tuzu karıştırıp 4su bardağı sıcak suyunu ekleyelim ve üzeri kapalı olarak en az 20dakika şişmesini bekleyelim.
- Sonra salça, un, yumurta, kimyonuda ekleyip yoğuruyoruz.
- Yoğururken kıvamı ayarlayabilmek için azar azar su ilave edebilirsiniz şekil verilebilir hale gelene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp küçük bir salatalığı birazcık ıslatıp içerisini oyarak iç harcını dolduruyoruz ve açık kısmı kapatıp (hafif elinizi ıslatarak) şeklini tamamlıyoruz. İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
- Pişirme aşaması:Tavada sıvı yağ iyice ısındıktan sonra güzelce kızartılır ve üzerine limon ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder