8 Ekim 2020 Perşembe

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı:

  • 800 gram dana kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon(artırabilirsiniz)
  • 1 tutam maydanoz

Dışı için:

  • 5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1. yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5-2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su(bulguru ve irmiği ıslatmak için)
  • Yaklaşık 1-1.5 su bardağı su ( yoğururken eklemek için azar azar)

İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için;Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. Sonra tereyağ ve küçük küçük doğranan soğanı ekleyelim.
  3. Bir süre daha kavurduktan sonra salça ve baharatları ilave ediyoruz ve karıştırıp altını kapatalım.
  4. İlk sıcaklığı çıkıncada maydanozu ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  5. Dış harcı hazırlanışı.Bulgur, irmik ve tuzu karıştırıp 4su bardağı sıcak suyunu ekleyelim ve üzeri kapalı olarak en az 20dakika şişmesini bekleyelim.
  6. Sonra salça, un, yumurta, kimyonuda ekleyip yoğuruyoruz.
  7. Yoğururken kıvamı ayarlayabilmek için azar azar su ilave edebilirsiniz şekil verilebilir hale gelene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
  8. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp küçük bir salatalığı birazcık ıslatıp içerisini oyarak iç harcını dolduruyoruz ve açık kısmı kapatıp (hafif elinizi ıslatarak) şeklini tamamlıyoruz. İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
  9. Pişirme aşaması:Tavada sıvı yağ iyice ısındıktan sonra güzelce kızartılır ve üzerine limon ile servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder