8 Ekim 2020 Perşembe

Pekmezli Ve Susamlı Poğaça Tarifi

 

Pekmezli Ve Susamlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık süt
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1, 5 instant maya
  • 6-7 bardak un
  • Susam
  • 1 yemek kaşığı kadar pekmez (Suyla karıştırabiliriz kıvam alması için)

İç malzemeler

  • 1 adet peynir
  • Yarım demet maydanoz

Pekmezli Ve Susamlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Önce süt sıvı yağ ve suyu ekleyelim.
  2. Daha sonra yumurta yoğurt ve mayayı da katıp karıştıralım.
  3. Maya eridikten sonra şeker tuz ve unu koyarak hamur kıvamına verelim.
  4. 20- 25 dakika hamuru mayalanmaya bırakalım.
  5. Dinlendikten sonra poğaça hamurumuza şekil verip hazırladığımız iç harcını koyalım.
  6. Pekmez ve susamla birleştirdikten sonra önceden ısıtılmış fırına verelim.
  7. 200° derecede pişirebiliriz. Şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder