12 Ekim 2020 Pazartesi

İrmikli Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

 

İrmikli Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kakaolu bisküvi

İrmikli Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye vanilya hariç tüm malzemeler eklenir.
  2. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
  3. Fokur fokur kaynamaya başlayınca vanilya eklenir. 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.
  4. Borcama 1 kat bisküvi dizilir üzerine muhallebisi dökülür .
  5. Sonra bir kat daha bisküvi dizilir üzerine muhallebi dökülür.
  6. İyice ılıyıp oda ısısına geldikten sonra buzdolabın da 2 saat dinlendirilir.
  7. İstenilen şekilde dilimleyip servis edilir.

Deneyeceklere kolay gelsin hoş çakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder