İrmikli Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 2 paket kakaolu bisküvi
İrmikli Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Tencereye vanilya hariç tüm malzemeler eklenir.
- Orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
- Fokur fokur kaynamaya başlayınca vanilya eklenir. 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.
- Borcama 1 kat bisküvi dizilir üzerine muhallebisi dökülür .
- Sonra bir kat daha bisküvi dizilir üzerine muhallebi dökülür.
- İyice ılıyıp oda ısısına geldikten sonra buzdolabın da 2 saat dinlendirilir.
- İstenilen şekilde dilimleyip servis edilir.
Deneyeceklere kolay gelsin hoş çakalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder