5 Ekim 2020 Pazartesi

Islak Kurabiye Tarifi

 

Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Un
  • Kabartma tozu
  • Vanilin

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 damla limon

Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlayalım kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Hamurumuz için.Tereyağ ,şeker, kakao, un, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  3. Daha sonra vanilin ve kabartma tozu ekleyelim karıştıralım.
  4. Tepsimize yuvarlayıp hangi boyutlarda isterseniz yapabilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış fırında önce 180 daha sonra 200 derece de pişirelim biraz yumuşak olabilir ama daha sonra düzeliyor.
  6. Fırından çıkan kurabiyeleri 10 dakika durduktan sonra soğuk şerbete batıralım 30 yada 40 saniye bekletin daha sonra servis tabağına alın biraz soğutun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder