Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- Un
- Kabartma tozu
- Vanilin
Şerbeti için
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2 damla limon
Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayalım kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için.Tereyağ ,şeker, kakao, un, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra vanilin ve kabartma tozu ekleyelim karıştıralım.
- Tepsimize yuvarlayıp hangi boyutlarda isterseniz yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında önce 180 daha sonra 200 derece de pişirelim biraz yumuşak olabilir ama daha sonra düzeliyor.
- Fırından çıkan kurabiyeleri 10 dakika durduktan sonra soğuk şerbete batıralım 30 yada 40 saniye bekletin daha sonra servis tabağına alın biraz soğutun. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder