Kıymalı Ve Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 3-4 tane sivri biber
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Kuşbaşı için
- 500 gram kuşbaşı et
- 200 gram kaşar
Hamuru için;
- 1 paket insant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Küçük çay bardağı ile 1 çay bardağı sıvı yağ ya da fincan ile ölçebilirsiniz
- 2 bardak ılık su
- Tuz
- Un göz kararı
Üzerine sürmek için
- Yumurta sarısı
Kıymalı Ve Kuşbaşılı Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım. Bütün malzemeleri küçük küp küp doğrayalım.
- Sarımsağı rendeleyelim.
- Bütün malzemeleri kıyma ile buluşturalım.
- İçine 1 yemek kaşığı da tereyağ eritelim kıymaya katalım. Bunu bir köşeye alıp hamuru yoğuralım maya şeker ve ılık suyu karıştıralım.
- Mayanın aktifleşmesi için biraz bekleyelim.
- Sonra diğer malzemeleri de katip yumuşak bir hamur yoğuralım. Bi yarım saat dinlendirin.
- Sonra oklava ile uzun ince bir hamur açalım tepsiye koyup malzemesini koyalım.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürdüm kenarları kapatıp 180 derecede pişirelim.
- Kuşbaşılı için de ben etlerimi küçük küçük doğradım düdüklüde şu koymadan pişirdim çünkü etim sert olduğu için direk çiğden koymak istemedim. Direk çiğden konan etler sırt ve kaburga etidir. Benim etin hangi bölümden olduğunu bilmediğim için böyle yaptım aynı şekilde açtığım hamura kuşbaşılarımı koydum birazcık etime tereyağda gezdirdim.
- Fırına verip pişmeye yakın kaşarını attım. Fırından çıkınca kenarlarına tereyağ sürdüm. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder