Ispanaklı Yufka Börek (Harika Sosu İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo ıspanak
- 5 adet yufka
- 1adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Sosu için;
- 1 kase dolusu yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
Ispanaklı Yufka Börek (Harika Sosu İle) Tarifi Yapılışı
- Bu börek favoriniz olacak. Benden söylemesi. Hem lezzetli hem pratik. Pişerken o çıkan kokuyu duysanız hak verirsiniz. Neşe hadi tarife geçelim.
- Önce ıspanakları yıkayalım. Doğrayalım. İçine minik minik doğradığımız soğanları çiğden ilave edelim.
- Tuzunu baharatları ilave edip elimizle yoğuralım. Bir yandan sosumuzu hazırlayalım yoğurdun içine sıvı yağ ve yumurtaları ekleyelim çırpalım.
- Yufkamızın 1 tanesini serelim. Sostan sürelim her yerine. Ortadan ikiye keselim yufkayı. İç malzemeden koyalım.
- Rulo yapalım. Tepsimize yuvarlayarak dizelim.
- Hepsini bu şekil yapalım. Kalan sosu üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede alt üst pişene denk pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder