İsveç Köftesi (İkea Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 orta boy soğan
- 250 gr kıyma (kendinize göre ayarlarsınız)
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Karabiber
- Ekmek içi
- 1 yumurta
Sosu için;
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 400ml et suyu
- 200 ml krema
- Karabiber
- Tuz
İsveç Köftesi (İkea Köftesi) Nasıl Yapılır?
- Soğanı minik minik doğrayıp tavada sıvıyağ ile kavuruyoruz.
- Kıymayı karabiber, tuz ve hardal ile karıştırıp içine kavurduğumuz soğanları ekliyoruz.
- İçine ekmek içi ve yumurtayı da (ben yumurta eklemiyorum) ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Küçük küçük köfteler yapıp tepsiye dizip üzerine hafifçe un ekliyoruz.
- Fırın tepsisine ya da tavaya yağ ekleyip istiyoruz ve köfteleri içine atıyoruz. Sallayarak kısık ateşte pişiriyoruz. Sonra köftelerin içine 1 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
- Sonrasında köfteleri ayrı bir yere alıp aynı tavaya 2 çorba kaşığı un ekliyoruz ve en az 6-7 dakika kısık ateşte kavuruyoruz.
- 400 ml et suyu (dolaptan kullandım) ve 1 bardak sıcak suyu da ekleyip 20 dakika pişiriyoruz.
- Biraz suyunu çekince 200 ml krema, karabiber ve biraz da tuz ekleyip karıştırarak 15 dakika daha kaynatıyoruz.
- Kıvam alınca içine köfteleri ekleyip 5 dakika fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder