19 Ekim 2020 Pazartesi

İsveç Köftesi (İkea Köftesi) Tarifi

 

İsveç Köftesi (İkea Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 orta boy soğan
  • 250 gr kıyma (kendinize göre ayarlarsınız)
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Karabiber
  • Ekmek içi
  • 1 yumurta

Sosu için;

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 400ml et suyu
  • 200 ml krema
  • Karabiber
  • Tuz 

İsveç Köftesi (İkea Köftesi) Nasıl Yapılır?

  • Soğanı minik minik doğrayıp tavada sıvıyağ ile kavuruyoruz.
  • Kıymayı karabiber, tuz ve hardal ile karıştırıp  içine kavurduğumuz soğanları ekliyoruz.
  • İçine ekmek içi ve yumurtayı da (ben yumurta eklemiyorum) ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • Küçük küçük köfteler yapıp tepsiye dizip üzerine hafifçe un ekliyoruz.
  • Fırın tepsisine ya da tavaya yağ ekleyip istiyoruz ve köfteleri içine atıyoruz. Sallayarak kısık ateşte pişiriyoruz. Sonra köftelerin içine  1 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
  • Sonrasında köfteleri ayrı bir yere alıp aynı tavaya  2 çorba kaşığı un ekliyoruz ve en az 6-7 dakika kısık ateşte kavuruyoruz.
  • 400 ml et suyu (dolaptan kullandım) ve 1 bardak sıcak suyu da ekleyip 20 dakika pişiriyoruz.
  • Biraz suyunu çekince 200 ml krema, karabiber ve biraz da tuz ekleyip karıştırarak 15 dakika daha kaynatıyoruz.
  • Kıvam alınca içine köfteleri ekleyip 5 dakika fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder