12 Ekim 2020 Pazartesi

İzmir Kumru Tarifi

 

İzmir Kumru Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instat maya
  • 3,5 su bardağı un

İçi harcı;

  • Kaşar peynir

Dış kaplaması için;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • Susam

İzmir Kumru Tarifi Yapılışı

  1. Unumuzu yoğurma kabımızı alıp mayayı üzerine boşaltıyoruz.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hazırladığımız hamur harcının kabarması için 45 dk bekliyoruz.
  4. Pekmez ve suyu geniş bir kasede karıştırıyoruz.
  5. Kaşar peynir isterseniz rendelenmiş olarak isterseniz küp şeklinde doğrayarak içine ekleyebilirsiniz.
  6. Dinlenmiş olan hamurdan küçük bezeler hazırlayarak dışını önce pekmeze sonra susamı yedirerek fırın tepsimize alıyoruz.
  7. 180 derece önceden ısıtmış olduğumuz fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  8. Hamurun üzerine küçük çizikler attığım için benim peynirlerim biraz taştı. 🙈🥰
  9. Sıcak servis etmenizi tavsiye ederim. Kahvaltılarınızda unutulmaz bir tarif olarak kaydedebilirsiniz 🌸.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder