İzmir Kumru Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instat maya
- 3,5 su bardağı un
İçi harcı;
- Kaşar peynir
Dış kaplaması için;
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Susam
İzmir Kumru Tarifi Yapılışı
- Unumuzu yoğurma kabımızı alıp mayayı üzerine boşaltıyoruz.
- Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hazırladığımız hamur harcının kabarması için 45 dk bekliyoruz.
- Pekmez ve suyu geniş bir kasede karıştırıyoruz.
- Kaşar peynir isterseniz rendelenmiş olarak isterseniz küp şeklinde doğrayarak içine ekleyebilirsiniz.
- Dinlenmiş olan hamurdan küçük bezeler hazırlayarak dışını önce pekmeze sonra susamı yedirerek fırın tepsimize alıyoruz.
- 180 derece önceden ısıtmış olduğumuz fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Hamurun üzerine küçük çizikler attığım için benim peynirlerim biraz taştı. 🙈🥰
- Sıcak servis etmenizi tavsiye ederim. Kahvaltılarınızda unutulmaz bir tarif olarak kaydedebilirsiniz 🌸.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder